KetoGroup had spannende Zoom-meeting met Nutrition Network

– 18 mei 2021 –

KetoGroup is er in geslaagd om in haar scholing gebruik te mogen maken van Nutrition Network studiemateriaal en had een Zoom-meeting met de organisatie om wereldwijd richting te geven aan de ontwikkeling  van een nieuw beroep. Een beroep van coaches die begeleiding bieden bij zelfgekozen of door medische hulpverleners geadviseerde koolhydraatarme diëten. Het beroep bestaat op dit moment nog niet. Er zijn internationaal wel mensen die deze werkzaamheden uitvoeren maar zij worden niet gereguleerd noch gecontroleerd..

KetoGroup is vóór regulatie en registratie en heeft  Nutrition Network de conceptversies van een mogelijk beroepsprofiel en beroepscode van een degelijke coach toegestuurd en opteert voor de naam ‘ketocoach’. De reactie van Nutrition Network was enthousiast en het voorstel van KetoGroup wordt door de organisatie intern besproken.

In het levendig gesprek werd KetoGroup ook aangeboden de Nutrition Network Advisory course in het Nederlands te vertalen en mede-eigenaar te worden van deze cursus. KetoGroup voelde zich uiteraard vereerd en onderzoekt de mogelijkheden dit in de nabije toekomst te kunnen realiseren.