KetoGroup slaat haar vleugels uit..

– 24 mei 2021 –

De organisatie KetoGroup is achter de schermen druk bezig geweest met de ontwikkeling van een opleiding en een franchise voor ketocoaches, het creëren van een opleiding voor de therapeutische toepassing van het ketogeen dieet voor osteopaten en de ontwikkeling van een mogelijke structuur voor de beroepsorganisatie voor ketocoaches in Nederland en daarbuiten.

KetoGroup heeft een beroepsprofiel, een beroepscode, opleidings- en praktijkeisen ontwikkeld voor de omschrijving, opleiding, regulering en kwaliteitsbewaking van dit nog niet eerder omschreven beroep.

Een vakgebied als ketocoaching welke zichzelf serieus neemt moet immers gecontroleerd en gereguleerd worden.

KetoGroup maakt zich hard voor registratie van ketocoaches als beoefenaars van een separaat beroep en is in gesprek met Nutrition Network over een mogelijk internationaal register. In Nederland en daarbuiten zijn reeds meerdere ketocoaches actief die gedegen zijn opgeleid in koolhydraatreductie en andere metabole strategieën maar geen geregistreerd beroep hebben als medische hulpverlener. KetoGroup wil zich hard maken voor deze groep en nationaal en internationaal streven naar vereniging en registratie van deze nieuwe beroepsgroep.

Op 31 mei van dit jaar start KetoGroup een pilotcursus “realtime online opleiding tot ketocoach”.

Hierin volgt een kleine groep studenten een live online programma als aanvulling op de Nutrition Network Advisor Training, een gedegen online opleiding van een gerenommeerd instituut voor advies en begeleiding bij een koolhydraatarm dieet. Een deel van deze groep krijgt de mogelijkheid een alternatief tweede deel van de cursus te doen en zich te laten opleiden tot allround praktijkondersteuner osteopathie.

In oktober organiseert KetoGroup in samenwerking met nascholingsbureau Panta Rhei Osteopathie een vierdaagse cursus in de therapeutische toepassing van het ketogeen dieet binnen de osteopathiepraktijk.

Veel aandoeningen waarmee osteopaten in de dagelijkse praktijk te maken krijgen kunnen positief worden beïnvloed middels het ketogeen dieet.

De osteopaat leert in deze cursus van de hoed en de rand van het ketogeen dieet en leert gebruik te maken van ketocoaches of praktijkondersteuners osteopathie in de begeleiding en follow-up van patiënten. Alle opleidingen van KetoGroup zijn vrijgesteld van BTW wegens registratie bij het CRKBO.

Last but not least biedt KetoGroup kersverse ketocoaches de mogelijkheid zich aan te sluiten en te profiteren van de begeleiding en ondersteuning van startende ketocoaches.

Ketogroup helpt zoeken naar een goede praktijklocatie, biedt de mogelijkheid gebruik te maken van de KetoGroup marketing- en communicatiematerialen en de Nutrition Network kennisbank.

Daarnaast neemt KetoGroup ook nog eens het inplannen van afspraken en de facturatie uit handen en wordt indien gewenst vervanging geboden in geval van ziekte of vakantie.

Het moment is daar. KetoGroup spreidt haar vleugels en is klaar voor het realiseren van haar missie en visie; Het verbeteren van de gezondheid en vitaliteit van de Nederlandse en Belgische bevolking middels een weloverwogen en persoonlijk begeleid koolhydraatarm dieet. Wilt u meer weten over de missie en visie, de franchise, het organisatieplan of het scholingsaanbod van KetoGroup bezoek dan snel onze website of volg ons op Facebook. We staan klaar om al uw vragen te beantwoorden.

Frank Zweedijk D.O, medisch directeur KetoGroup