Verandering van onze eetgewoontes kan een belangrijke bijdrage aan de weg uit deze coronapandemie leveren!

– 26 november 2021 –

Recentelijk heeft KetoGroup een videopresentatie opgenomen. In deze video leggen wij kort uit hoe laaggradige ontstekingen het immuunsysteem laat overreageren en hoe verandering van eetgewoontes een drastische koerswijziging van de pandemie zou kunnen geven.

Wij hopen met deze video een bijdrage te leveren aan de discussie over een bredere aanpak van de coronapandamie.

Nu draait de aanpak van de coronapandemie grotendeels om verminderen van overdracht van het coronavirus en om vaccinatie. Er is verbazingwekkend weinig aandacht voor waarom bepaalde groepen zo kwetsbaar zijn. Waarom worden deze mensen zo ziek? Wat hebben mensen met overgewicht, diabetes, hart en vaatziekten en COPD gemeen?

KetoGroup probeert met het promoten van een koolhydraatarme leefstijl, het benadrukken van het belang van een goede begeleiding bij koolhydraatreductie of vasten en een uitgebreid netwerk aan goed opgeleide coaches koolhydraatarme leefstijl voor begeleiding en advies te creëren bij te dragen aan de weg uit deze coronapandemie.

– Yannick Smidts D.O.-MRO, docent KetoGroup-