Wat is het ketogeen dieet?

Het ketogeen dieet is een eetstrategie waarbij het lichaam wordt geforceerd over te schakelen van de verbranding van glucose naar vet.

Het dieet dankt zijn naam aan de aanmaak van kleine vetmoleculen in de lever, de zogenaamde ketonen.

Deze ketonen dienen als alternatieve brandstof voor onder andere de hersenen, het hart en de skeletspieren. Het ketogeen dieet is rijk in vet, matig in eiwitten en bevat extreem weinig koolhydraten.

 

Waarom Ketogeen eten?

Omschakelen van de basale verbranding van glucose naar vet heeft meerdere voordelen. De KetoGroup coach somt de belangrijkste voor u op.

Allereerst is de verbranding van vet aanzienlijk schoner. Het geeft daarom minder schade in het lichaam.

Ook levert een molecule vet ruim tweemaal zoveel kilocalorieën op dan glucose. De mens heeft veel meer energievoorraad in de vorm van vet dan in glucose. Er bestaan essentiële vetten en aminozuren, maar geen essentiële koolhydraten. Het lichaam heeft in principe geen glucose in de voeding nodig aangezien het dit zelf kan produceren in de lever.

Wat doen ketonen?

Reeds eerder benoemde de KetoGroup coach de rol van alternatieve brandstof voor onder andere onze spieren, het hart en de hersenen. Meer dan de helft van de energie voor ons brein kan door ketonen worden geleverd. Ze doen overigens meer dan energie leveren.

Ketonen remmen onder andere ontstekingen in uw lichaam, vertragen de veroudering, zorgen voor een betere hersenfunctie en stimuleren de aanmaak van nieuwe verbindingen in het brein.

Dit is slechts een greep uit de vele gezondheidsvoordelen van het ketogeen dieet. de KetoGroup coach schetst u graag het complete plaatje.

Hoe Ketogeen eten?

Uw lichaam zal getraind moeten worden in de verbranding van vet. Dit kan alleen door uw koolhydraatconsumptie tot een minimum te beperken.

Het overgrote deel van uw dagelijkse calorieën zal moeten komen uit vetten.

Dat zal in het begin wennen zijn; wat wordt een alternatief voor brood, pasta en aardappelen? Hoeveel mag ik eten? Kan mijn lichaam wel omgaan met zoveel vet? Hoe reageert mijn cholesterolgehalte op al die vetten? de KetoGroup coach geeft antwoord op deze vragen gebaseerd op persoonlijke ervaring en gedegen training.

Met de ketocoach naar blijvende verandering

Wetenschappelijk onderzoek laat zien dat persoonlijke begeleiding en uitgebreide uitleg over de achtergronden van het ketogeen dieet leiden tot goede naleving van deze eetstijl. Om deze reden speelt kennisoverdracht binnen de begeleiding van de ketocoach een belangrijke rol. Maar kennis alleen is niet genoeg: Die moet ook in de praktijk worden gebracht.

De ketocoach laat zien hoe u uw maaltijden  samenstelt en controleert door middel van bloedonderzoeken of u het dieet correct toepast.

De ketocoach gaat hierbij niet voor succes op korte termijn, maar focust zich op een permanente gezonde levensstijl.

Uw gids in Ketoland

Door het begrijpelijk maken van een zee aan informatie maakt de ketocoach de toegevoegde waarde van het ketogeen dieet duidelijk. De ketocaoch kijkt in dit proces niet alleen naar gewichtsverlies, maar zeker ook naar de gezondheidsvoordelen die het ketogeen dieet te bieden heeft. Heeft u behoefte aan meer informatie of bijvoorbeeld smakelijke recepten dan helpt de ketocoach u de juiste websites, boeken of tijdschriften te vinden. De ketocoach is uw gids in Ketoland en is opgeleid om het ketogeen dieet aan uw specifieke situatie en doelstelling aan te passen.

Bent u man of vrouw, jong of wat ouder, carnivoor of veganist, wilt u veel of slechts weinig gewicht verliezen? De ketocoach geeft bij elke cliënt advies op maat.

In het proces naar een betere gezondheid werkt Ketoman niet alleen. Door een intensieve samenwerking met KetoGroup haalt de ketocoach extra kennis in huis! Door deze samenwerking worden andere leefstijlgebieden, zoals beweging, slaap en stress geëvalueerd en zonodig aangepakt.

 

Werkwijze KetoGroup coach

De KetoGroup coach weet als geen ander dat ieder mens en ieder lichaam anders reageert en benadert daarom elke cliënt met een specifiek plan. Hoe dit plan eruit ziet is afhankelijk van vele factoren.

De coaching van de KetoGroup coach begint daarom met een uitgebreide intake.

Door middel van een breed scala aan vragen leert de KetoGroup coach u en uw doelstellingen kennen, zodat een passend ketogeen dieet en coachingsplan voor u kan worden opgesteld.

 

Weet de ketocoach wie u bent, wat u wilt bereiken en welke aandachtsgebieden er zijn binnen uw gezondheid, dan kan het echte werk beginnen.

Bij de nulmeting verzamelt de ketocoach diverse gegevens zoals uw gewicht, lengte, buikomvang en bloeddruk. Tevens wordt met een vingerprik de concentratie ketonen in het bloed bepaald, omdat deze leidend zal zijn of u het ketogeen dieet correct uitvoert.

Omdat de ketocaoch ook wil weten wat er zich in uw lijf afspeelt, adviseert hij vaak  in overleg met uw huisarts bepaald bloedonderzoek te laten verrichten. Meten is weten.

De KetoGroup coach gaat u wijzer maken over voeding in het algemeen en koolhydraten in het bijzonder.

Het ketogeen dieet kenmerkt zich namelijk door een sterke reductie in de consumptie van koolhydraten en deze komen voor in allerlei soorten en maten. De KetoGroup coach leert u daarom labels lezen.

En welke vetten zijn gezond? Er zijn hier de laatste twintig jaar verrassende dingen over ontdekt. De KetoGroup coach ontkracht dogma’s met wetenschappelijke bevindingen en laat zien hoe de voedselindustrie invloed heeft op voedingsrichtlijnen en ons dagelijks overspoelt met koolhydraten.

Het VastenBeter-stappenplan

Naast een passend ketogeen dieet en coachingsplan biedt de KetoGroup coach ook een wetenschappelijk onderbouwd programma voor gegarandeerd gewichtsverlies, het voorkomen van ouderdomsaandoeningen, het letterlijk verjongen van uw lichaam en hiermee het optimaliseren van uw vitaliteit, zonder medicijnen! Dus: Vast en (ver)beter uw gezondheid!

Van futloos naar vitaal in drie stappen!

U werkt toe naar het uiteindelijke verjongend hoogtepunt; Een periode van 48 uur vasten waarin u alleen leeft op water! Twee etmalen watervasten is een heuse prestatie en vergt dan ook een goede voorbereiding en begeleiding.

Uw KetoGroup coach begeleidt u naar helderheid in het hoofd, volop inspiratie en een verjongd lichaam dat bruist van de energie!

Wilt u meer wil weten over het VastenBeter-stappenplan? Klik dan hier.