Ketoman Jacco Korstanje

Ik ben 53 jaar oud en heb 2 volwassen kinderen. Ik ben woonachtig in Vlissingen en heb de cursus “Nutrition Network Advisor in Low Carb High Fat Nutrition” van Professor Tim Noakes met succes afgerond. Hier is inmiddels de training “Diabetes Reversal” aan toegevoegd.

Ik ben gecertificeerd voedingsadviseur, uitgerust met gedegen wetenschappelijke kennis van het ketogeen dieet en heb de vaardigheden om cliënten met vertrouwen te helpen hun gezondheidsdoelstellingen te bereiken.

Mijn drijfveer

Na mijn actieve carrière als rugbyer op het hoogste niveau van Nederland, viel ik in een behoorlijk gat dat werd gevuld met een nieuwe hobby: eten! Dat liep al snel fout. De kilo’s vlogen eraan en ik besloot naar de sportschool te gaan om die overtollige kilo’s er af te trainen. Mijn voedingspatroon werd niet aangepast. Wat je eet kun je er immers aftrainen, was mijn gedachte. De weegschaal toonde echter een ongewenste trend… Dat moest anders!

De ommezwaai

Vanaf 2014 ben ik aandacht aan mijn voeding gaan besteden maar zat steevast op het verkeerde spoor. Ook ík dacht dat je zo min mogelijk vet moest eten en de calorie-inname zoveel mogelijk moest beperken.

Minder eten en meer bewegen, toch? Hoewel ik een aantal kilo’s kwijtraakte was ik gefrustreerd dat het toch niet werkte zoals ik wilde.

In 2016 zag ik op Facebook een advertentie over iemand die 30 dagen geen toegevoegde suikers at. Dat was interessant! Na bevestiging door een toenmalige collega en wat speurwerk op internet ging ik met volle overtuiging aan de slag. Toegevoegde suikers mijden en alleen koolhydraten eten in de vorm van bruine rijst. Na een tijdje ging ook de rijst de deur uit en probeerde ik zoveel mogelijk koolhydraatarm te eten. Helaas had dit nog niet het gewenste effect.

Keto!

Mijn kennis over de juiste verhouding macronutriënten (verdeling eiwit, koolhydraten en vet) was echter onvoldoende. Wanneer je de koolhydraten te weinig reduceert blijft het effect uit.  Het ketogeen dieet kenmerkt zich door het extreem beperken van deze koolhydraten.

Door middel van urenlange internetsessies vergrootte ik daarom mijn kennis over ketogene voeding en paste ik mijn dieet naar deze inzichten aan.

Vanaf 2018 heb ik een absolute ketogene levensstijl. Mijn bloedwaardes geven dit aan en de kilo’s vlogen eraf tot mijn huidige ideale gewicht.

Het belangrijkste effect: ik voel me geweldig!

Doel

Omdat ik aan den lijve ondervonden heb hoe goed deze manier van eten werkt, wil ik mijn opgedane kennis delen met anderen en hen begeleiden naar hetzelfde resultaat dat ik heb behaald.

Ik wil met mijn coaching een steentje bijdragen aan een gezondere wereld.